Składniki:
-spód od pizzy ten
-4-5 łyżek puree z pieczonej dyni
-1 czerwona cebulka
-200 g serka wiejskiego
-2 ząbki czosnku
-kilka plasterków wędliny (dowolna)
-pieprz, sól, zioła prownsalaskie, chilli
-1 łyżka oliwy z oliwek
-kilka sztuk pomidorków koktajlowych
Rozwałkowane ciasto układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Boki zawijamy by były grubsze.Na cieście rozsmarowujemy oliwę, następnie dajemy pieczoną dynię na to cienko pokrojony czosnek, cebulkę w plasterkach oraz wędlinę, pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki.Wszystko posypujemy pieprzem oraz przyprawami.Na całość nakładamy równą warstwę serka wiejskiego.Wstawiamy do piekarnika na grzanego do 250* u mnie blaszką była na najniższej półce ( grzanie dół i termoobieg).Smacznego:)
Serek wiejski fajnie zastępuje żółty ser :)
OdpowiedzUsuńmmmm... z takim przepisem zapowiada się piękna sobota! pycha!
OdpowiedzUsuń